Familien Ormstad har funnet middagsgleden igjen
Mamma Line forteller at hun lenge var matlei og ofte lagde de samme rettene. Oppdagelsen av nye asiatiske smaker ga imidlertid middagsvanene et løft.
– «Jeg spiste ofte pad thai på restaurant, og så innså jeg at det ikke trengte å være vanskelig å lage hjemme. Nå er det en av våre favoritter,» sier hun.
Også barna Ingrid (14) og Oscar (12) har fått sine favoritter:
– «Det er så mye smak i den, og det smaker litt annerledes enn før,» sier Ingrid, mens Oscar legger til: «Jeg liker ekstra nøtter og litt mer styrke!»
Her er noen tips til middager som familien pleier å lage;
Pad thai med kylling
Kjapp, sunn og perfekt til hele familien
Ingredienser (4 porsjoner)
- 250 g Eldorado fullkorns nudler
- 400 g strimlet kyllingfilet
- 4 egg
- 2 dl Eldorado edamamebønner
- 2 dl Eldorado bønnespirer
- 2 dl gulrot og evt. squash i strimler
- 3–4 dl grønnkål eller spinat
- 2 fedd hvitløk (finhakket)
- 2 ts fersk ingefær (revet)
- 2 ss Eldorado Hoisinsaus
- 2 ss Eldorado Sriracha (eller etter smak)
- 2 ss Eldorado soyasaus
- 2 ss Eldorado rapsolje til steking
- Eldorado Cashewnøtter og lime til topping
Slik gjør du
- Kok nudlene etter anvisning og skyll i kaldt vann.
- Stek kyllingbitene i olje til de er gylne og gjennomstekte.
- Tilsett grønnsaker, hvitløk og ingefær. Stek videre i 2–3 minutter.
- Skyv alt til siden, knekk i eggene og rør til de stivner.
- Vend inn nudler, bønnespirer og sausene. Varm gjennom.
- Topp med nøtter, lime og gjerne frisk koriander.
Tips: Tilpass styrken med mer eller mindre chili – akkurat slik familien Ormstad gjør hjemme.
Hverdagsluksuswok med svinekjøtt
Proteinrik, fargerik og like god som take away!
Ingredienser (4 porsjoner)
- 200 g Eldorado Fullkornsris
- 200 g svinekjøtt i strimler
- 1 dl Eldorado dypfryst Wokblanding
- 1 dl Eldoradobambusskudd eller vannkastanjer
- 1 dl Eldorado Edamamebønner
- 1 dl brokkoli i små buketter
- 1 dl paprika i strimler
- 1 dl sukkererter
- 1 fedd hvitløk, revet
- 2 ss Eldorado Chop Suey-saus
- 1 ss Eldorado soyasaus
- 1 ts sesamolje eller nøytral olje
- Lime og koriander til topping
Slik gjør du
- Stek kjøttet raskt i olje (2–3 minutter). Ta det ut.
- Fres grønnsakene sammen med hvitløk.
- Vend inn kjøttet, risen og sausen.
- Server med lime og koriander.
Tom Kha Gai-suppe med kylling og nudler
En klassisk suppe med ekstra grønnsaker og frisk smak
Ingredienser
- 1 pose Thai-suppe
- 1 pakke Eldorado fullkornsnudler
- 1 kyllingbryst i terninger
- 1 pakke dypfryst Eldorado wokblanding
- ½ rød chili
- Saften av ½ lime
- 1 ss olje
- Salt og pepper
- Frisk koriander
Slik gjør du
- Krydre kyllingen med salt og pepper og stek til den er gyllen.
- Tilsett chili og la det frese ett minutt. Press over lime.
- Wok grønnsaker og kok nudlene som anvist.
- Varm opp suppen, ha i nudlene og kok opp.
- Server i dype tallerkener og topp med kylling og koriander.
Lines beste tips til en rask og sunn middag
- Ha alltid en proteinkilde tilgjengelig – den kan varieres i mange retter.
- Fyll fryseren med grønnsaksposer – de er enkle å bruke og gjør middagen fargerik.
- Bruk ferdige sauser som kan gi raske smaker og variasjon.
– «Alt handler om planlegging og små grep i hverdagen. Klarer jeg dette, klarer du det også,» smiler Line.