Asiatiske fristelser på 15 minutter – oppskrifter hele familien vil elske

Hverdagen er travel for mange familier, og middagen skal helst være både rask, sunn og smakfull. Hos familien Ormstad, en familie på fire fra Oslo, har de funnet en løsning i enkle, asiatiske retter som byr på variasjon, gode smaker og masse grønnsaker. Her deler de sine beste oppskrifter – fra pad thai til suppe og wok – som alle kan lages på bare 15 minutter.

Familien Ormstad har funnet middagsgleden igjen

Mamma Line forteller at hun lenge var matlei og ofte lagde de samme rettene. Oppdagelsen av nye asiatiske smaker ga imidlertid middagsvanene et løft.

«Jeg spiste ofte pad thai på restaurant, og så innså jeg at det ikke trengte å være vanskelig å lage hjemme. Nå er det en av våre favoritter,» sier hun.

Også barna Ingrid (14) og Oscar (12) har fått sine favoritter:

«Det er så mye smak i den, og det smaker litt annerledes enn før,» sier Ingrid, mens Oscar legger til: «Jeg liker ekstra nøtter og litt mer styrke!»

 

Her er noen tips til middager som familien pleier å lage;

 

Pad thai med kylling

Kjapp, sunn og perfekt til hele familien

 

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 250 g Eldorado fullkorns nudler
  • 400 g strimlet kyllingfilet
  • 4 egg
  • 2 dl Eldorado edamamebønner
  • 2 dl Eldorado bønnespirer
  • 2 dl gulrot og evt. squash i strimler
  • 3–4 dl grønnkål eller spinat
  • 2 fedd hvitløk (finhakket)
  • 2 ts fersk ingefær (revet)
  • 2 ss Eldorado Hoisinsaus
  • 2 ss Eldorado Sriracha (eller etter smak)
  • 2 ss Eldorado soyasaus
  • 2 ss Eldorado rapsolje til steking
  • Eldorado Cashewnøtter og lime til topping

Slik gjør du

  1. Kok nudlene etter anvisning og skyll i kaldt vann.
  2. Stek kyllingbitene i olje til de er gylne og gjennomstekte.
  3. Tilsett grønnsaker, hvitløk og ingefær. Stek videre i 2–3 minutter.
  4. Skyv alt til siden, knekk i eggene og rør til de stivner.
  5. Vend inn nudler, bønnespirer og sausene. Varm gjennom.
  6. Topp med nøtter, lime og gjerne frisk koriander.

Tips: Tilpass styrken med mer eller mindre chili – akkurat slik familien Ormstad gjør hjemme.

 

 

Hverdagsluksuswok med svinekjøtt

Proteinrik, fargerik og like god som take away!

 

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 200 g Eldorado Fullkornsris
  • 200 g svinekjøtt i strimler
  • 1 dl Eldorado dypfryst Wokblanding
  • 1 dl Eldoradobambusskudd eller vannkastanjer
  • 1 dl Eldorado Edamamebønner
  • 1 dl brokkoli i små buketter
  • 1 dl paprika i strimler
  • 1 dl sukkererter
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • 2 ss Eldorado Chop Suey-saus
  • 1 ss Eldorado soyasaus
  • 1 ts sesamolje eller nøytral olje
  • Lime og koriander til topping

Slik gjør du

  1. Stek kjøttet raskt i olje (2–3 minutter). Ta det ut.
  2. Fres grønnsakene sammen med hvitløk.
  3. Vend inn kjøttet, risen og sausen.
  4. Server med lime og koriander.

 

 

Tom Kha Gai-suppe med kylling og nudler

En klassisk suppe med ekstra grønnsaker og frisk smak

 

Ingredienser

  • 1 pose Thai-suppe
  • 1 pakke Eldorado fullkornsnudler
  • 1 kyllingbryst i terninger
  • 1 pakke dypfryst Eldorado wokblanding
  • ½ rød chili
  • Saften av ½ lime
  • 1 ss olje
  • Salt og pepper
  • Frisk koriander

 

Slik gjør du

  1. Krydre kyllingen med salt og pepper og stek til den er gyllen.
  2. Tilsett chili og la det frese ett minutt. Press over lime.
  3. Wok grønnsaker og kok nudlene som anvist.
  4. Varm opp suppen, ha i nudlene og kok opp.
  5. Server i dype tallerkener og topp med kylling og koriander.

 

Lines beste tips til en rask og sunn middag

  • Ha alltid en proteinkilde tilgjengelig – den kan varieres i mange retter.
  • Fyll fryseren med grønnsaksposer – de er enkle å bruke og gjør middagen fargerik.
  • Bruk ferdige sauser som kan gi raske smaker og variasjon.

«Alt handler om planlegging og små grep i hverdagen. Klarer jeg dette, klarer du det også,» smiler Line.