Hjemme hos familien Ormstad står det ofte pasta på menyen. Hjemmelaget bolognese er favoritten, mens carbonara og lasagne følger hakk i hæl.
– Jeg pleier å lage opp en ekstra stor gryte med bolognese når jeg har tid til det. Den fryser vi ned i porsjoner og tar opp på hverdager når vi har det for travelt til å lage mat fra bunnen av, forteller pappa Trond.
Hele familien elsker italiensk mat, og ønsker seg et større repertoar av smakfulle, raske pastaretter de kan veksle mellom i hverdagen. Det viktigste kravet er at middagen ikke kan ta mer enn 15-20 minutter å lage. Ormstad-familien har nemlig travle ettermiddager med både skyting, parkour og håndballtrening flere ganger i uken etter skole og jobb.
– Samtidig er det viktig for oss at middagene både er sunne, gode og mettende, legger mamma Line til.
Middagstips: Fersk tagliatelle med kylling og ostesaus
Familien Ormstad har laget mat med flere av pastaproduktene til Eldorado tidligere, og liker godt at det både er rimelig og smaker godt. Nå har de for første gang blitt utfordret til å lage middag med Eldorados ferske fullkornstagliatelle og pastasaus med ost, i kombinasjon med kylling og sprøstekt bacon. Familien er glade i smak, så de har også fått med soltørkede tomater og svarte oliven til å toppe retten med.
– Det er første gang vi prøver både fersk pastasaus og fullkornspasta, det er gøy å teste noe nytt, forteller mamma Line.
På kjøkkenet går praten lett mens kylling og bacon freser i panna. Duften av sprøstekt bacon og ostesaus lokker resten av familien inn på kjøkkenet før middagen i det hele tatt er klar.
– Jeg er veldig glad i tagliatelle, så denne retten likte jeg godt. Jeg gir terningkast fem, sier datteren Ingrid med et smil. Og hun er ikke alene – resten av familien nikker samtykkende.
Den hadde god og rund smak, passe mild så alle likte den. Vi kunne spice den opp med litt ekstra krydder for de som liker det litt sterkere, legger pappa Trond til.
Han innrømmer at han selv var usikker på fullkornspastaen, men ble positivt overrasket over smaken. Mon tro om ikke denne fullkornsskeptikeren også er mulig å overbevise til flere sunnere middager fremover.
Slik lager du familiens fullkornspasta med ostesaus
Til 4 porsjoner trenger du:
- 2 pakker Eldorado fersk fullkornstagliatelle
- 2 bokser Eldorado fersk pastasaus med ost
- 3-4 kyllingfileter
- 1 pakke ternet bacon
- Eldorado soltørkede tomater
- Eldorado svarte oliven
- Eldorado Grana Padano
- Stek bacon på medium varme til det blir sprøtt. Legg baconbitene på en tallerken med et tørkepapir under, og sett til siden.
- Kutt kyllingfilet i biter og stek på medium varme. Mens kyllingen steker, kutter du opp soltørket tomat og oliven i hver sin lille skål.
- Varm pastasausen i en liten kjele på middels varme i ca 5 minutter, rør jevnlig.
- Samtidig koker du den ferske pastaen i fosskokende vann, ca 4-5 minutter.
- Serveres med revet parmesan på toppen.
Middagstips: Farfalle Tricolore med sprøstekt bacon
Noen dager senere prøver familien en ny variant med Farfalle tricolore, sprøstekt bacon og Eldorado fersk pastasaus med tomat og ricotta. Det er også en stor hit.
– Det smakte helt nydelig! Vi kommer definitivt til å fortsette å bruke de ferske pastasausene fremover, slår de fast.
For familien Ormstad handler pastamiddagene om mer enn bare mat – det er et pusterom i en travel hverdag. Det er mat som gir følelsen av Italia, selv på en helt vanlig, hektisk mandag.
– Det er så deilig med produkter som både smaker skikkelig godt og gjør det enkelt å lage noe sunt og mettende, sier mamma Line.