Denne endringen gir 13,5 tonn mindre plast i året

De populære påleggssalatene fra Eldorado kommer nå i begre som blir enda enklere å åpne og lukke, samtidig som mengden plast reduseres.

Artikkelbilde-ny-emballasje-paleggsalater.jpg

Sannsynligheten er stor for at du har sett eller kjøpt minst én av Eldorados påleggssalater i din lokale butikk, enten det er snakk om Chilikreps, Italiensk salat, Crabsticks, Kreolsk kylling, Rekesalat, Skagensalat eller Coleslaw. Hvis en eller flere av disse salatene er blant dine favoritter til lunsj, middag eller på grillbordet, er den gode nyheten til deg at både innholdet og de gode smakene fortsatt er som før – samtidig som emballasjen har blitt ny.

Like mange begre – færre lastebiler

Selv om mengden plast er redusert med hele 23 prosent, får du like mye pålegg som før. De nye, firkantede begrene gjør ikke bare at salatene nå er enklere å åpne og lukke. De har også gjort det mulig å kutte bruken av plast med 13,5 tonn i året, og de fyller opp plassen bedre under transport. Det betyr at vi kan frakte like mange begre ut i butikk per år, men plassert på 664 færre paller enn før. Det blir noen lastebiler spart av det.

Bedre til resirkulering

De nye salatbegrene kan også gjenvinnes i større grad enn de kunne før. Teknisk sett handler det om at både begeret og etiketten nå er laget i materialer som kan sorteres sammen på gjenvinningsanleggene, noe som betyr at alt ligger til rette for at de kan få et nytt liv etter at de er ferdige med å tjene som din rekesalat-emballasje.

Artikkelbilde_paleggsalater.jpg
Mengnden plast i begrene er redusert med 23 %. 

Både plastreduksjon og materialgjenvinning, samt bedre fyllingsgrad og mer effektiv transport er alle viktige elementer i Unils bærekraftsarbeid, som du kan lese mer om her.