Produsert av: Publicis Shift Foto: Mats Dreyer, Oktopus Studio
Pasta er like perfekt når du vil imponere, som til superrask middag på en mandag. Og med fersk pasta går middagen enda kjappere.
– Fersk pasta er en av mine absolutte favoritter på middagsbordet. Fordelen er at middagen kan gjøres enkel og kjempegod med en rask saus og revet parmesan – eller du kan servere pastaen med din helt spesielle kjøttsaus, som har kokt i mange timer, sier kokk Jan Ivar Nykvist.
Nå er det rask middag som gjelder, og gir vi deg fire oppskrifter med fersk pasta som smaker nydelig. Oppskriftene er for to personer.
Tagliatelle med enkel tomatsaus og parmesan
1 boks Eldorado hermetiske, hakkede tomater
1 fedd hvitløk, finhakket
2 ss finhakkede urter (f.eks basilikum eller timian)
1 ss sitronsaft
1 pakke Eldorado fersk tagliatelle (250 g)
1 rødløk, i båter
2 ss revet Eldorado Grana Padano parmesan
Slik gjør du:
Ha hakkede tomater i en kjele med hvitløk og urter. Kok i 5 minutter og smak til med salt og pepper. Kok tagliatelle etter anvisningen på pakken. Anrett pastaen på to tallerkener og topp med tomatsaus, rødløk og revet Grana Padano. Ha gjerne litt friske urter over før servering.
Tips! Tilsett 1 ts finhakket chili i tomatsausen for mer futt!
Fersk pasta trenger bare 3-4 minutter koketid, så pass på at den ikke koker for lenge. Pasta som er såkalt «al dente» smaker mye bedre enn ihjelkokt pasta!
Ekte Pasta Carbonara
1 pakke tørrsaltet bacon
1 pakke Eldorado fersk tagliatelle eller spagetti (250 g)
2 egg
2 ss revet Eldorado Grana Padano parmesan
2 ss finhakket timian
1 ts grovmalt sort pepper
Slik gjør du:
Kutt bacon i terninger og stek det sprøtt i en stekepanne. Pisk sammen 2 egg, Grana Padano, timian og pepper i en bolle. Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Sil og ha den over i stekepanna med bacon. Dra stekepanna av varmen og vend inn eggeblandingen. Dryss gjerne over litt ekstra timian, malt sort pepper og Grana Padano før servering.
Tips! Italienerne legger gjerne en rå eggeplomme på toppen rett før servering, som du raskt blander inn i pastaen.
Tortelloni med pesto, basilikum og pinjekjerner
1 pakke Eldorado Tortelloni med fem oster (250 g)
4 ss Eldorado pesto
Revet skall fra en sitron
8 basilikumblader
2 ss ristede pinjekjerner
Salt og pepper
Slik gjør du:
Kok tortelloni etter anvisningen på pakken. Anrett på to tallerkener og ha over pesto, sitronskall, basilikum, pinjekjerner, salt og pepper.
Tips! Dryss over litt Eldorado Grana Padano parmesan før servering.
Tortelloni med spinat, rød pesto og mozzarella
1 pakke Eldorado Tortelloni med ricotta og spinat (250 g)
200 g Eldorado frossen spinat
4 ss Eldorado rød pesto
1 Eldorado mozzarella
8 stk cherrytomater, delt i to
Salt og pepper
Slik gjør du:
Kok tortelloni etter anvisningen på pakken. Varm spinaten i en stekepanne. Smak til med salt og pepper. Vend pastaen i den røde pestoen. Anrett spinaten på to tallerkener. Topp med tortelloni, mozzarella og tomater. Ha over litt salt og pepper før servering.
Tips! For en litt sunnere middag, velg fersk tagliatelle fullkorn. Hvis du har tid, kan du med fordel tine spinaten før du steker den.
FAKTA: Eldorado fersk pasta er laget i Italia av durumhvete, egg og vann.
Eldorado fersk pasta får du kjøpt hos