Superenkel middag med god saus

Løft middagen med smaksrike sauser fra Eldorado laget på gode råvarer. Klassisk béarnaise, soppsaus, peppersaus og grillet paprika-saus passer til de mest populære rettene Her er noen raske oppskrifter.

Vegetarpasta med soppsaus

Vegetarpasta med soppsaus

2 porsjoner Eldorado pasta
1 rødløk, i båter
10 stk sopp (f.eks. aromasopp og shitakesopp)
1/2 rød paprika, i terninger
1 ss smør
Salt og pepper
1 glass Eldorado soppsaus
1 vårløk, finhakket

Slik gjør du
Kok pastaen etter anvisningen på pakken og hell av vannet.
Stek rødløk, sopp og paprika i smør i 2-3 minutter til alt er gyllent.
Ha pastaen i stekepanna, bland godt sammen og krydre med salt og pepper.
Varm sausen i en egen kjele.
Anrett pastaen på to tallerkner og topp med soppsaus og vårløk.

Tips! Server gjerne nystekte Eldorado-rundstykker ved siden av.

Stekt torskefilet med paprikasaus

Stekt torskefilet med paprikasaus

300 g torskefilet uten skinn og bein
Salt og pepper
2 ss smør
1 pose grønnsaksris
1 glass Eldorado grillet paprika-saus

Slik gjør du
Del torskefileten i porsjonsstykker og krydre stykkene med salt og pepper.
Stek torsken i smør i ca. 4 minutter på hver side til den er gjennomstekt.
Løft torsken over på en tallerken og la den hvile mens du steker grønnsakene.
Stek grønnsaksrisen i samme stekepannen som du stekte fisken i. Stek i 3-4 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.
Varm paprikasausen i en kjele.
Anrett grønnsaksrisen på to tallerkner og topp med torsk og paprikasaus.

Tips! Topp gjerne retten med friske urter før servering.

Eldorado ferdigsauser

FAKTA OM DE NYE SAUSENE

Eldorado tilbyr nå fire klassiske varianter på glass laget med ekte råvarer:

  • Béarnaisesaus med smør, olje og egg, smaksatt med estragon og persille.
  • Soppsaus med fløte og sopp, smaksatt med hvitvin og soyasuas.
  • Grillet paprikasaus med fløte og grillet paprika, smaksatt med blant annet sennep og hvitvin.
  • Peppersaus med fløte, rødvin og tomat, smaksatt med sennep og ulike typer pepper.

Sausene har lang holdbarhet og kan stå uåpnet i romtemperatur.
De skal kun varmes og passer til de mest populære hverdagsmiddagene.
Glass er en ny emballasjetype for Eldorado-sausene, og er 100 % resirkulerbar.

Stekt kyllingbryst med brokkolini og peppersaus

Stekt kyllingbryst med brokkolini og peppersaus

2 små eller 1 stort kyllingbryst med skinn
Salt og pepper
1 ss smør
150 g brokkolini eller brokkoli
300 g små kokefaste poteter
1 glass Eldorado peppersaus

Slik gjør du
Krydre kyllingbrystene med salt og pepper og brun dem i smør på begge sider.
Stek dem ferdig i ovnen på 180 grader. Kyllingen er ferdig når den har en kjernetemperatur på 65 grader.
La kyllingen hvile i 5 minutter.
Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre.
Kok brokkolinien i lettsaltet vann i 3 minutter til den er mør.
Varm peppersausen i en kjele.
Anrett kyllingbrystet med brokkolini, poteter og peppersaus.

Kyllingbryst med spinat, honningglaserte gulrøtter og béarnaisesaus

Kyllingbryst med spinat, honningglaserte gulrøtter og béarnaisesaus

2 små eller 1 stort kyllingbryst med skinn
Salt og pepper
2 ss smør
8 små eller 2 store gulrøtter, delt i to eller fire på langs
4 ss honning
2 håndfuller spinat
8 cherrytomater
2 ss olivenolje
1 glass Eldorado béarnaisesaus

Slik gjør du
Krydre kyllingbrystene med salt og pepper, og brun dem i smør på begge sider.
Stek kyllingbrystene ferdig i ovnen på 180 grader. Kyllingen er ferdig når den har en kjernetemperatur på 65 grader. La kyllingen hvile i 5 minutter.
Stek gulrøttene i samme stekepanne som kyllingen, til de er gylne. Ha i honningen og la dem koke på middels varme til de er møre.
Stek spinaten i en stekepanne i 1 ss smør i 1 minutt.
Vend tomatene i olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek tomatene i ovnen på 180 grader i 5 minutter til de sprekker.
Varm béarnaisesausen i en kjele.
Skjær kyllingbrystene i skiver og anrett med spinat, gulrøtter, tomater og saus.
Server gjerne poteter til.

Tips! Du kan fint erstatte kyllingen med biff! Bruk samme fremgangsmåte, men ta kjøttet ut av ovnen når det har 54 grader i kjernetemperatur.

 

Eldorado sauser får du kjøpt hos

Logo_kiwi.png   Logo_meny.png   Logo_spar.png

Relaterte artikler