Visste du at Eldorado Paranøtter er med på å redde regnskogen?

Når du kjøper en pakke Eldorado Paranøtter før jul, gir du samtidig 5 kroner til Regnskogfondet. 5 kroner er nok til å redde et tre fra ødeleggelse.

Eldorado Paranøtter er hentet fra urskogen i Amazonas. Der vokser de vilt på trær som kan bli opptil 500 år gamle. Paranøttreet er fredet, men ikke artene det er avhengig av for å overleve. Ødelegges regnskogen forsvinner paranøttreet og dermed paranøttene vi handler i butikken.Eldorado Paranøtter

Inntektskilde for urbefolkningen

For skogfolket og urbefolkningen i Amazonas er paranøtten en viktig inntektskilde. Mange lever av sankingen av skogens ressurser og paranøtten er en viktig del av dette. Regnskogfondet har gjennom mange år jobbet for å muliggjøre at regnskogenes urbefolkning kan leve av nøttesanking. Sammen med skogvern er slike prosjekter med på å beskytte viktige skogområder, slik at paranøtter fortsatt kan sankes. 

 

Hvor mange trær kan vi redde i år?

I 2019 og 2020 ble det til sammen kjøpt ca 140 000 poser Eldorado Paranøtter. Det betyr at 700 000 kr gikk til å støtte Regnskogfondet og redde 140 000 trær fra ødeleggelse. 

- Øker årets salg av paranøtter, kan vi redde enda flere trær, sier Anders Bolstad fra Regnskogfondet.

Sett Eldorado Paranøtter på handlelisten og redd et tre fra ødeleggelse.


Les mer om vårt samarbeid med Regnskogfondet

Regnskogfondet_horizontal_black.gif

Relaterte artikler

Video Image

En film om paranøttreet og regnskogen