Morsdag er en dag hvor vi hedrer alle mødre. I Norge feires dagen andre søndagen i februar.

Dagen ble i begynnelsen feiret blant metodister, men den har senere gått over til å bli en familiedag. Denne dagen steller man ekstra godt med mor og overrasker henne med noe hyggelig.

Den første norske morsdagen ble feiret i en metodistkirke i Bergen 9. februar 1919. Et ordentlig gjennomslag for feiring av en morsdag ble det først etter initiativ fra Dorothea Margrethe Schjoldager (1853–1938) og Karen Platou (1879–1950). (Store Norske Leksikon)

 

Slik kan du overraske mor

Smelt mammas hjerte med å bake en pai på morsdagen.
Her er oppskrift på Skogsbærpai

Skogsbaerpai_oppskriftsbilder.jpg

Eller hva med å skjemme bort mor med Brie, nøtter og tørket frukt til frokost?

Brie_m_notter_torket_frukt_sirup_oppskriftsbilder.jpg

Ikke tid til å bake? 

Eldorado har ferdige bakevarer i frysedisken.

Kanelboller.jpg

Ferdig stekte Eldorado Kanelboller 

Bare å tine og servere.
Tips! Gi dem et par minutter i stekevnen, da blir de ekstra gode.

 

Macroner_oppskriftsbilder.jpg

Eldorado Makroner

Nydelige ekte franske makroner. Tin og server, garantert suksess!

 

Minibakkels.jpg

Eldorado Minibakkels

Deilige små munnfuller fylt med vaniljekrem av fløte. Tin og server.
Tips! Sikt melis over minibakkels før servering.